Share on Facebook Share via e-mail Print
Donateur

Higadoc overzicht 2010-2014


2010: Start met benefietconcert

Na een klein jaar van voorbereiding was op 4 november 2010 de oprichting van stichting Higadoc een feit bij de notaris. Eind 2010 organiseerde Higadoc haar eerste evenement: een benefietconcert georganiseerd in kapel op ’t Rijsselt in Eefde. Zo’n 100 mensen luisterden naar het optreden van de Firma Cantus en The Jazz Classics en met een netto opbrengst van bijna 1800 euro leverde dit een heel mooi startbedrag op.


2011: Bishnu en Janu worden gesteund

Niet lang daarna werden de inkomsten aangevuld nadat de kinderen van basisschool De Arcade in Warnsveld na een presentatie van Higadoc op deze school hun zendingsgeld aan de stichting schonken. In dat jaar kregen we ook een donatie van de Wouter Isaac Rijnders Stichting, een stichting die projecten voor kinderen en onderwijs steunt. At en Greet bezochten in februari 2011 Nepal om de locatie te bekijken die later het onderkomen van de kinderen zou worden. Kort daarna gingen Jwala en Pravat naar een bergdorp om te kijken welke kinderen onze steun konden gebruiken. Zodoende kwamen Bishnu en Janu naar Kathmandu. Zij zouden met geld van Higadoc in Kathmandu kunnen verblijven en onderwijs kunnen volgen. Masali Maya Tamang werd aangesteld als caretaker.

In de tweede helft van 2011 deden Han Slijkhuis en zijn beide zoons mee aan een triatlon. Zij presteerden boven verwachting en het prijzen- en sponsorgeld dat zij hiermee inzamelden was een welkome aanvulling op de financiële middelen van Higadoc. Enkele maanden later werd het tweede benefietconcert georganiseerd, opnieuw in kapel op ’t Rijsselt. De Swing String Quartet en zangeres Conia Martin, schoondochter van Janny en Han Slijkhuis, traden op. Het werd opnieuw een geslaagd evenement.


2012: Veiling en concert

In 2012 verhuisden de kinderen Bishnu en Janu naar een goedkoper onderkomen meer aan de rand van Kathmandu. Zij gingen bij Pravat en zijn gezin wonen, zodat de kinderen in een gezinssituatie zouden kunnen opgroeien en Pravat nog beter toezicht zou kunnen houden. Monique Luttikholt sloot zich aan bij Higadoc nadat zij in Nepal een trektocht had gemaakt met Jwala en Pravat. In het voorjaar deed zij in een kostuum met Nepalese gebedsvlaggetjes mee aan de Engelse Mijlenloop in Haaksbergen, waarmee zij de originaliteitprijs voor Higadoc won. Paulien Tak bracht Higadoc in het kader van haar afstudeerproject als student grafische vormgeving nieuwe ideeën voor de website en PR. Van deze ideeën zou later dankbaar gebruik worden gemaakt bij het ontwerp van de huidige website.

In april 2012 zou er een veiling georganiseerd worden. Helaas moest deze door omstandigheden op het laatste moment afgelast worden. Enkele maanden later kon de veiling met brocante en boekenmarkt alsnog doorgang vinden. Het werd een gezellige dag met een leuke opbrengst.

In oktober brachten Caroline ter Horst, Sylvia Wielens en Janny Slijkhuis van Higadoc en kort daarna ook Monique Luttikholt een bezoek aan Nepal. Met een gift van de Louisa Stichting en de vrijmetselaars loge Deventer werden in Nepal computers en een printer aangeschaft. Deze computers zouden door Pravat worden gebruikt om bijles te kunnen geven aan studenten met als doel geld te genereren voor Higadoc. Bij een derde benefietconcert in november trad de Firma Cantus opnieuw voor ons op, dit keer uitgebreid met twee zangeressen.  We sloten het jaar af met een Higadoc kraam tijdens de kerstviering op basisschool Adriaan van de Ende in Warnsveld. De ‘animal hats’ vielen bij de kinderen in de smaak en ook de oliebollenkraam was een groot succes.


2013: Dorje en Sem komen erbij

In 2013 werd met de komst van Dorje en Sem het aantal kinderen uitgebreid naar vier. Vincent Cantrijn, een goede vriend van At en Greet Flierman en tevens trouwe Nepalganger ging met pensioen en schonk de giften die hij bij zijn afscheid kreeg aan Higadoc. De genodigden konden hun giften deponeren in een prachtige ‘stupa’ (boeddhistisch bouwwerk) die At voor deze gelegenheid had gemaakt. Dit leverde voor Higadoc een heel mooi bedrag op. Met opbrengsten uit onder andere een rommelmarkt in Hellendoorn waar Caroline ter Horst en Janny Slijkhuis in de zomervakantie de overgebleven spullen van de veiling van het jaar ervoor verkochten en een lezing voor de vrouwenvereniging door Sylvia Wielens konden de financiële middelen van Higadoc in 2013 verder worden aangevuld.

In het najaar gingen Vincent Cantrijn en Kari Hyttinen (een Higadoc lid woonachtig in Finland) naar Nepal. Zij brachten voor ons verslag uit over de situatie van de kinderen en kwamen met positieve berichten thuis.  In 2013 werd tevens gewerkt aan de nieuwe website van Higadoc, waarvan u het resultaat kunt zien.


2014: Benefiet-etentje

Op het moment van schrijven van dit overzicht staan we aan het begin van 2014. We hopen dit jaar opnieuw mooie dingen te kunnen doen voor Higadoc. In ieder geval zal er een benefiet-etentje georganiseerd worden. Hiervoor is de organisatie momenteel in volle gang. Houd u hiervoor onze nieuwsbrief in de gaten.


Naast de inkomsten van kleine en grote evenementen die door Higadoc worden georganiseerd, heeft Higadoc ook verschillende donateurs die al dan niet maandelijks een bedrag overmaken om ons te steunen. Hier zijn wij hen zeer erkentelijk voor en dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat Higadoc Bishnu, Janu, Dorje en Sem kan blijven steunen!